Redacta

El Blog del buen Redactor

General

¿Com afrontar un examen a la universitat?

L’època d’exàmens a la universitat és de molt estrès i per a molts estudiants és difícil fer-li front, especialment durant el primer any. És un procés normal pel qual tots hem passat ja que després de la comoditat relativa de l’institut, a la universitat has d’estar predisposar i actiu per aprendre, estudiar i demanar ajuda si cal.

residencia-sarria_extra-cat_2

Si bé tot el que has fet fins ara ja no ho pots canviar; encara pots millorar els teus resultats dedicant temps als últims dies de repàs. Per ajudar-te a afrontar un examen a la universitat i per saber com actuar en els dies previs, hem preparat aquest article amb alguns consells. Pren nota!

És fonamental comptar amb una estratègia i un calendari amb horaris d’estudi, dividir els temes, deixar temps per als descansos i els repassos finals… L’actitud és també clau i per això necessites mantenir-te positiu.

D’es d’aquí et recomanem centrar-te en els temes importants, i per a això és útil revisar exàmens anteriors, és el millor per a familiaritzar-se amb el tipus de preguntes i practicar les respostes.

També pots acudir o formar un grup d’estudi. És molt útil ja que podràs recolzar-te en els companys amb un estil d’aprenentatge i d’estudi semblant, repetir el treball i dividir-te la realització d’esquemes i resums.

L’espai i el temps d’estudi, bàsics per aprendre

Per a una estratègia eficaç és bo llegir a un ritme lent, fer-se preguntes, ressaltar l’important i resumir el contingut d’acord a l’estil d’aprenentatge que tinguis.

«Aquesta fase és vital i suposa el 80% de l’aprenentatge. Si es fa bé, tindràs el mapa mental de les principals idees de cada tema a partir de les quals, aniran aflorant la resta d’idees per associació.”

Estudiar en un lloc tranquil i sense distraccions és molt important, ja que els sorolls, la televisió i la música no ajuden a la concentració. També és bo estudiar cada assignatura per separat. Si vius amb els pares, és necessari que et marquis unes pautes d’estudi. L’altre opció és aprofitar les sales d’estudi de la residència universitària on hi visquis, espais pensats únicament per estudiar.

Els repassos són una gran manera de recordar la informació, i pots fins i tot combinar les assignatures per al repàs. El dia previ a l’examen i el mateix dia de la prova no has de llençar per la borda l’esforç previ: necessites dormir i menjar bé.

DEJA UNA RESPUESTA

Plskjf2382$%%&/sdfs1RTTaaY